Skip to main content
Logo Huurdersvereniging De Marne de Terpen

Adres

Wilhelminalaan 36

9953 RP Baflo

Tel (0595) 422346

Openingstijden:

di, wo, vr 8:30-11:30

‘Like’ ons op Facebook en u ontvangt het nieuws van De Marne – De Terpen automatisch op uw eigen Facebook-pagina. 

Wat doen we?

Huurdersvereniging De Marne – De Terpen is de schakel tussen de verhuurder en de gemeente, maar ook tussen de verhuurder en de huurder. Wettelijk gezien is de verhuurder verplicht overleg te plegen met de huurder wanneer er veranderingen optreden. Dat overleg kan bijvoorbeeld gaan over de jaarlijkse huurverhoging of wijzigingen in het huurcontract. Via de vereniging kan u als huurder uw stem laten horen, omdat het praktisch gezien lastig wordt om alle huurders bijeen te brengen als dat nodig mocht zijn.

Ook heeft de huurdersvereniging een bemiddelingsfunctie als er moeilijkheden zijn tussen u en uw verhuurder. Probeer eerst zelf een oplossing te vinden. Als een oplossing uitblijft, kan De Marne – De Terpen u helpen door contact op te nemen met de betreffende partij. Is er echt veel aan de hand? Dat kan het voorkomen dat de huurdersvereniging het nodig vindt, in overleg met de huurder, om met de kwestie naar de Huurcommissie te gaan.

Huurdersorganisaties zijn sinds 1 juli 2015 volwaardig (overleg)partner bij het maken van lokale ‘prestatieafspraken ‘op het gebied van wonen. Gemeenten, woningcorporaties en huurdersorganisaties moeten die afspraken samen maken. Prestatieafspraken worden gemaakt over bijvoorbeeld de hoeveelheid betaalbare huurwoningen, leefbaarheid van een wijk en de duurzaamheid van de woningen.  

Een ander bijkomend voordeel van lidmaatschap van de vereniging, is dat u ook gratis lid bent van de Nederlandse Woonbond. De Woonbond onderhandelt met het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (voorheen VROM) over onderwerpen die voor alle huurders van belang zijn, zoals huuraanpassing en huurtoeslag. En mocht het onverhoopt nodig zijn, dan kan de huurdersvereniging een beroep doen op de juridische adviseurs van de Woonbond.