Logo Huurdersvereniging De Marne de Terpen

Adres

Wilhelminalaan 36

9953 RP Baflo

Tel (0595) 422346

Openingstijden:

di, wo, vr 8:30-11:30

‘Like’ ons op Facebook en u ontvangt het nieuws van De Marne – De Terpen automatisch op uw eigen Facebook-pagina. 

Nieuws van de Woonbond

De Nederlandse Woonbond is de landelijke belangenvereniging van huurders en woningzoekenden. De Woonbond staat voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare, veilige wijken en sterke huurdersorganisaties. De Woonbond helpt huurders met problemen.

Woonbond updates voor nieuws

 • Energieprijsplafond moet ook werken bij blokverwarming 23 september 2022
  Bewoners van huurflats met blokverwarming lijken vergeten bij het prijsplafond voor energie. De Woonbond wil dat ook zij van de overheid hulp krijgen om hun torenhoge energierekening te betalen.  
 • Wooncoöperaties timmeren aan de weg 22 september 2022
  Met de Woningwet 2015 kregen corporatiehuurders die het beheer van hun wooncomplex willen overnemen, voor het eerst een voet tussen de deur. Langzaam maar gestaag groeit het aantal wooncoöperaties. 
 • Reactie Woonbond Miljoenennota 20 september 2022
  De Woonbond ziet dat er stappen de goede kant op worden gezet in de begroting. Toch is er meer nodig om de inkomens te verhogen, is er een blinde vlek voor met name de betaalbaarheid voor huurders in de commerciële sector, en moeten de slechtste woningen met enkelglas zo snel mogelijk worden aangepakt nu de […]
 • Veel jonge huurders wonen onveilig 16 september 2022
  Twee op de vijf jonge huurders huurt in een onveilige situatie, blijkt uit onderzoek het tv-programma EenVandaag onder huurders tot 35 jaar.
 • Woonbond Webinar dag na Prinsjesdag 16 september 2022
  Wat heeft het kabinet in petto voor huurders en woningzoekenden? Op 21 september-de dag na Prinsjesdag- organiseert de Woonbond een webinar over de aangekondigde plannen.
 • Veel enkelglas particuliere huursector 15 september 2022
  Vooral in de particuliere huursector is nog veel glas enkelglas, blijkt uit een analyse van de Woonbond. De bond wil dat enkelglas als een gebrek aan de woning gaat worden gezien.
 • Rond de tafel over tijdelijke huurcontracten 14 september 2022
  “Geen enkele huurder wil een tijdelijk contract. De behoefte aan tijdelijkheid ligt bij de verhuurder.” Woonbonddirecteur Zeno Winkels sprak zich in de Tweede Kamer uit tegen tijdelijke contracten.
 • Woonbeleid gefileerd in Huurpeil 3 9 september 2022
  In Huurpeil 3 fileren we de woningbouwplannen van dit kabinet. 100.000 Woningen per jaar erbij, maar hoe zit het met de mensen, het geld, de locaties en stikstof als we dat voor elkaar moeten krijgen?
 • Initiatiefwet tegen tijdelijke verhuur goede stap 7 september 2022
  In 2016 werden tal van tijdelijke contracten ingevoerd onder de wet doorstroming huurmarkt.  De PvdA en ChristenUnie komen nu met een initiatiefwet om deze contracten weer af te schaffen.
 • Vraag twee jaar extra op je jongerencontract 6 september 2022
  Dit jaar lopen veel 5-jarige jongerencontracten af, zonder dat de huurders zicht hebben op een nieuwe woning. De Woonbond roept verhuurders op contracten te verlengen. Volgens de wet kan dat ook.

© Copyright 2013 - | Huurdersvereniging De Marne - De Terpen | Alle Rechten Voorbehouden | Inloggen