Skip to main content
Logo Huurdersvereniging De Marne de Terpen

Adres

Wilhelminalaan 36

9953 RP Baflo

Tel (0595) 422346

Openingstijden:

di, wo, vr 8:30-11:30

‘Like’ ons op Facebook en u ontvangt het nieuws van De Marne – De Terpen automatisch op uw eigen Facebook-pagina. 

Nieuws van de Woonbond

De Nederlandse Woonbond is de landelijke belangenvereniging van huurders en woningzoekenden. De Woonbond staat voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare, veilige wijken en sterke huurdersorganisaties. De Woonbond helpt huurders met problemen.

Woonbond updates voor nieuws

 • Geld op de plank voor huurders met blok-stroom 8 december 2023
  Huurders die samen één (blok)aansluiting voor elektriciteit hebben, lopen vaak de vermindering op de energiebelasting mis. Het gaat om honderden euro’s. Dit gebeurde ook bij Aline en haar buren. Met hulp van de Woonbond en het tv-programma BOOS kreeg Aline uiteindelijk bijna €1600 terug.
 • Wat verandert er in 2024? 8 december 2023
  Met welk inkomen heb je volgend jaar toegang tot sociale huur? En verandert de huurtoeslag? De antwoorden op deze en andere vragen hebben we op een rijtje gezet.
 • Corporaties verduurzamen veel woningen 6 december 2023
  Corporaties hebben veel woningen weten te verduurzamen, blijkt uit de tiende editie van de Aedes benchmark.
 • Overlegwet bestaat 25 jaar 1 december 2023
  De Overlegwet bestaat 25 jaar. Drie voorzitters van huurdersorganisaties zouden de wet graag aanscherpen.
 • Huurpeil 4 over huurrecht 30 november 2023
  De nieuwste editie van Huurpeil staat bol verhalen over huurrecht. Met een dossier over de jarige Overlegwet, een interview met advocaat Harmen Meijerink en meer, veel meer!
 • Huurwoningen gestegen in waarde 29 november 2023
  De gemiddelde WOZ-waarde van huurwoningen is met bijna 3% gestegen afgelopen jaar, blijkt uit cijfers van het CBS. Dit kan invloed hebben op de huurprijs van sociale huurwoningen. Daarom is het belangrijk dat de WOZ-beschikking klopt.
 • Ventileren essentieel om gezond energie te besparen 29 november 2023
  Om energie te besparen houden veel Nederlanders ramen en ventilatieroosters gesloten. Dit leidt tot een ongezonde lucht in huis en kan gezondheidsklachten veroorzaken. Ventileren is essentieel om gezond energie te besparen.
 • Website Woonbond vernieuwd 28 november 2023
  De vernieuwde website van de Woonbond is deze week in de lucht gegaan. Met een eigentijdsere uitstraling en duidelijke indeling op thema’s draagt deze website beter bij aan het doel van de Woonbond.
 • Welke coalitie er ook komt, aanpak wooncrisis is nodig 24 november 2023
  Het is afwachten welke partijen samen het nieuwe kabinet zullen vormen. Maar nu bekend is hoe de nieuwe Tweede Kamer eruit ziet valt er al wel iets te zeggen over het woonbeleid.
 • Huurders Kennisfestival brengt inspiratie 22 november 2023
  Ruim 800 huurders deelden ervaringen en haalden inspiratie op het Huurders Kennisfestival zaterdag 18 november in Ede. Georganiseerd door Woonbond en Landelijk Huurders Platform.