Skip to main content
Logo Huurdersvereniging De Marne de Terpen

Adres

Wilhelminalaan 36

9953 RP Baflo

Tel (0595) 422346

Openingstijden:

di, wo, vr 8:30-11:30

‘Like’ ons op Facebook en u ontvangt het nieuws van De Marne – De Terpen automatisch op uw eigen Facebook-pagina. 

Lidmaatschap vanaf 2022 gratis

Met ingang van 2022 vervalt de bijdrage van huurders aan hun huurdersorganisatie. Huurders die lid zijn van de huurdersorganisatie dragen niet langer financieel bij. Bijdragen door mee te praten en te doen blijft natuurlijk altijd mogelijk. Graag zelfs!

Huurdersorganisaties hebben geld nodig om hun werk te kunnen doen. Bij sommige organisaties kwam dat geld deels uit de maandelijkse contributie van huurders. Daaraan komt een eind. Vanaf 1 januari komen de nodige financiële middelen volledig van Wierden en Borgen. In een nieuwe samenwerkingsovereenkomst wordt dit allemaal goed geregeld.

Einde aan de ongelijkheid

Binnen het werkgebied van Wierden en Borgen zijn verschillende huurdersorganisaties actief. De ene organisatie heeft leden, de andere organisatie is een stichting met een achterban. Aan huurdersvereniging De Marne – De Terpen en huurdersorganisatie Hogeland Eemsdelta Groningen (HOHEG) betaalden huurders contributie. Bij huurdersvereniging Hoogkerk – Noorddijk betaalden leden geen contributie. Per 2022 zijn de onduidelijkheid en ongelijkheid voorbij. Geen enkele huurder betaalt dan nog contributie.

Onafhankelijkheid blijft overeind

Komt daarmee ook een einde aan de onafhankelijkheid van de huurdersorganisaties? Zeker niet! Wierden en Borgen stopt met het innen van de bijdragen namens de huurdersorganisaties. Je zou dus zelfs kunnen zeggen dat de onafhankelijkheid groter wordt.

De bijdrage van een corporatie aan huurdersorganisaties is bovendien wettelijk geregeld. Juist doordat huurdersorganisaties de belangen van huurders onafhankelijk behartigen, zijn zij belangrijke gesprekspartners van de corporatie. Dat blijft ook na 1 januari overeind. Inclusief de mogelijkheid om onafhankelijke adviseurs in te huren bij moeilijke zaken, zoals experts van de Woonbond.