Nieuws van de Woonbond

De Nederlandse Woonbond is de landelijke belangenvereniging van huurders en woningzoekenden. De Woonbond staat voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare, veilige wijken en sterke huurdersorganisaties. De Woonbond helpt huurders met problemen.

Woonbond updates voor nieuws
  1. De grote warmteleveranciers hebben het afgelopen jaar meer winst gemaakt dan wat toezichthouder ACM redelijk vindt. De Woonbond verwacht dat die winst alleen maar verder zal stijgen en vindt daarom dat de minister nu steviger moet optreden.
  2. Er was een gang naar de hoogste rechter voor nodig, maar een huurster die ook bestuurslid is van een wooncoöperatie kreeg gelijk: ze heeft gewoon recht op huurtoeslag.
  3. Door de verscherpte stikstofregels dreigt de bouw van nieuwe woningen stil te vallen. Betrokken partijen vragen de regering met een tijdelijke maatregel deze crisis op te lossen.
  4. Een op de drie Nederlandse kinderen onder de 15 jaar leeft in een huis dat kampt met vocht, schimmel, geluidsoverlast, te weinig daglicht of slechte verwarming. Dat leidt tot een grotere kans op gezondheidsklachten.
  5. Het regende de afgelopen tijd meldingen van mensen die geen betaalbare huurwoningen kunnen vinden. De Woonbond bekeek de 722 meldingen die op ons Meldpunt Huuralarm gedaan over het tekort aan betaalbare huurwoningen.