Nieuws van de Woonbond

De Nederlandse Woonbond is de landelijke belangenvereniging van huurders en woningzoekenden. De Woonbond staat voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare, veilige wijken en sterke huurdersorganisaties. De Woonbond helpt huurders met problemen.

Woonbond updates voor nieuws
  1. Voor internetcowboys is het goed geld verdienen aan woningzoekenden. Diverse verhuurplatforms bieden woningen aan die allang niet meer te huur zijn. En laten jou betalen om op advertenties te kunnen reageren.
  2. Veel huurders komen in de knel nu hun inkomsten gelijk blijven of gedeeltelijk wegvallen, terwijl voor velen per 1 juli wel een huurverhoging is ingegaan. Dat blijkt uit een onderzoek van AVROTROS RADAR.
  3. Komt jouw huisbaas of de beheerder wel eens ongewenst en onaangekondigd jouw woning binnen? Deel je ervaringen met BNNVARA KASSA.
  4. Woningcorporatie Trivire verzet zich alsnog tegen de opgelegde onkostenvergoeding voor de thuiswerkende journalist Mohammed Benzakour. De verhuurder moet van de Kantonrechter 6.000 euro betalen aan Benzakour omdat deze journalist door renovatiewerkzaamheden niet thuis kon werken. 
  5. Senioren met een middeninkomen moeten hogere huren gaan betalen. Dat staat in het wetsvoorstel ‘Huur en Inkomensgrenzen’, dat na het zomerreces door de Tweede Kamer wordt besproken. Huurders die de AOW-leeftijd al bereikt hebben zijn nu nog uitgezonderd van extra huurverhoging.